Οι 10 πιο θεαματικές και καταστροφικές ατομικές βόμβες στην ιστορία

Σάββατο 24 Μαΐου 2014 Ετικέτες ,

10 πιο θεαματικές και καταστροφικές ατομικές βόμβες στην ιστορία


Εδώ είναι οι πιο εντυπωσιακές και καταστροφικές ατομικές εκρήξεις στην ιστορία.

Κοιτάζοντας την τρομακτική ομορφιά τους, απορούμε γιατί αναλωθήκαμε τόσο πολύ σε αυτές τις παράλογες κατασκευές μαζικής εξόντωσης. 


1. Plumbbob


Η επιχείρηση PLUMBBOB αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του συνεχιζόμενου εθνικού προγράμματος για την ανάπτυξη των μέσων για τη διεξαγωγή πυρηνικής σύρραξης για την υπεράσπιση του έθνους. Σε μεγάλο βαθμό μια κοινή [Army Evaluation Centre/Department of Defense] επιχείρηση, το πρόγραμμα είχε στόχους που κυμαίνονταν πέραν εκείνων που αναφέρονται στην επιστολή. Η AEC χρειάστηκε να δοκιμάσει μια σειρά πυρηνικών συσκευών προγραμματισμένων για πρώιμη παραγωγή για αμυντικό απόθεμα ή για το σχεδιασμό βελτιωμένων όπλων. 

Οι δοκιμές είναι από τα Plumbob Owens (25 Ιουλ, 1957), Hood (5 του Ιούλη 1957), Diablo (15 Ιουλίου, 1957), Wilson (18 Ιούν 1957), Fizeau (14 του Σεπτεμβρίου του 1957) και το Galileo (2 Σεπτεμβρίου, 1957).  

2. Grable 

 


Αυτή είναι η Grable, η κωδική ονομασία για των 15 ​​κιλοτόνων ατομικής βόμβας που τροφοδοτούνταν από το 280-mm ατομικό κανόνι στο Test Site της Νεβάδα το 1953 - η μόνη φορά που πυροδοτήθηκε. Η βόμβα κατέληξε 7 μίλια από το κανόνι. Μόνο 20 μονάδες του ατομικού κανονιού - το μεγαλύτερο στο οπλοστάσιο του Στρατού των ΗΠΑ - κατασκευάστηκαν. Ευτυχώς, κανένα από αυτά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη. 

3. Castle Bravo

  
Η 15 μεγατόνων Castle Bravo (28η Φεβρουαρίου του 1954) είναι ίσως μια από της πιο διάσημες πυρηνικές εκρήξεις και η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα κρυστάλλινα πλάνα από την έκρηξη στο Bikini Atoll - το οποίο δίνει το όνομά του στο μαγιό εξαιτίας αυτών των ατομικών δοκιμών - σου παίρνουν απλά το μυαλό. 

4. Hardtack Umbrella 

  
Αυτό είναι η δοκιμή της Hardtack Umbrella , μια 8-κιλοτόνων υποβρύχια έκρηξη που έγινε το 1958. [Επιχείρηση Hardtack]  

5. Δοκιμές ατομικής βόμβας στη Νεβάδα 

 

Περισσότερα πλάνα με χρώμα από τις δοκιμές ατομικής βόμβας στη Νεβάδα, με τους στρατιώτες που εκτίθενται στην έκρηξη στο στρατόπεδο της ερήμου Ροκ. Ακόμη και εκείνοι που ήταν σε τάφρους έλαβαν μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας. [Nevada Test Site]   

6. Πρώτη σοβιετική δοκιμή βόμβας υδρογόνου 

  
Αυτό το κλιπ δείχνει την άλλη πλευρά του αυτοκαταστροφικού νομίσματος. Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Σοβιετική Ένωση, το 1953 ήταν η πέμπτη πυρηνική δοκιμή συνολικά για την κομμουνιστική εξουσία, η οποία νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο.   

7. Επιχείρηση Redwing

  
Δύο χρόνια μετά την πρώτη δοκιμή H-βόμβα των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο έριχνε H-βόμβες σαν να μην υπήρχε αύριο. Αυτή η σειρά των εκτονώσεων συνέβη το 1956 πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο της Επιχείρηση Redwing.  

8. Κινεζική H-Bomb


Σε αυτή την ατομική κούρσα, η Κίνα παρέδωσε επίσης την πρώτη H-Bomb της λίγο μετά τη Σοβιετική Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν μια συσκευή 3-μεγατόνων, που δείχνεται παραπάνω.  

9. Η Βρετανική Grapple-X


Το Ηνωμένο Βασίλειο - καθώς και η Γαλλία - δοκίμασαν επίσης πυρηνικές βόμβες σε εκτονώσεις επιφανείας. Αυτή είναι η βρετανική 1.8 μεγατόνων H-βόμβα Grapple-X. [Επιχείρηση Grapple]  

10 Tsar Bomba: Η πιο θανατηφόρα από όλες

  
Και τέλος, η μεγαλύτερη ατομική βόμβα από όλες, έπεσε από τη Σοβιετική Ένωση στην Αρκτική Θάλασσα του Μπάρεντς: Η Tsar Bomba, εξερράγη με περίπου 50 έως 58 μεγατόνους TNT, δέκα φορές τη δύναμη όλων των εκρηκτικών υλών που χρησιμοποιήθηκαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ο αρχικός σχεδιασμός της ήταν για 100 μεγατόνους, αλλά αυτό θα κατέστρεφε το βομβαρδιστικό αεροπλάνο που τη μετέφερε και θα δημιουργούσε σοβαρό πυρηνικό νέφος. 

10 πιο θεαματικές και καταστροφικές ατομικές βόμβες στην ιστορία

Η παραπάνω έγχρωμη εικόνα δείχνει την έκρηξη από 99 μίλια (160 χλμ.) μακριά. Η βόμβα έφτασε στα 35 μίλια στον ουρανό (56 χιλιόμετρα). Αυτό είναι πολύ παραπάνω από τη μέση της στρατόσφαιρας.

 Άγνωστη Γη

0 σχόλια :